About / CV

cropped-logonyo

 

 

 

 

CV in Finnish

CV in English

 

MY ARTIST STATEMENT

Art can almost explain the world –

T.Nyo - artist statement

In 2018 Tanja Nyo graduated as a painter in Helsinki based art school. She lives and works in Porvoo.

Nyo often observe bodily mind and rhythm. One important theme is our role in the ecosystem: “I feel that it is an artist’s privileged task to act as an observer, interpreter and memory of society, and this idea is also projected into my art.”

Nyo is inspired by Imperfection: “It is a cornerstone of my art. Roughness opens up new meanings for forms and beauty. An error is a gateway to dare.”

Environmental issues are essential in art making. Nyo often uses recycled materials and paints over old pieces. Many of her paintings have interesting layers and past lives.

*

Tanja Nyo on valmistunut taidemaalariksi Helsingissä vuonna 2018. Hän asuu ja työskentelee Porvoossa. Taiteessaan Nyo tarkastelee ajan ilmiöitä abstraktin ajattelun kautta. Kannattelevana teemana on ihminen osana ekosysteemiä. Teoksissa on kehollisuutta, liikettä ja rytmiä.

“Koen taiteilijan etuoikeutetuksi tehtäväksi toimia yhteiskunnan tarkkailijana, tulkkina ja muistina, ja tämä ajatus projisoituu myös teoksiini.   Rakastan epätäydellisyyttä ja inspiroidun virheistä: rosoisuus ja viivan orgaanisuus ovat esteettisesti kiinnostavia ja avaavat uusia ovia teoksen maailmaan. Virheet luo uskallusta.”

Nyo maalaa usein ekologisesti vanhan päälle uutta ja siten teoksilla on monta edellistä elämää ja kerrostumaa. Jos teoksille kirjoitettaisiin provenienssi, saisi havaita että niistä useimmat ovat seikkailleet eri näköisinä ja eri nimillä ympäri maailmaa. Usein teoksen metamorfinen kiertokulku päättyy vasta sen kohdatessa oikean ihmisen ja uuden kodin. 

 

IG: @tanjanyoistalogo