Coming Soon

Tanja Nyo: The Ball Pool Blitz

Kalleria

Kaarlenkatu 10, 00530 Helsinki

Opening party:
Sat 1.10.2022 * 16-19.00
Dance performance by Venus


Exhibition is open
Tue-Fri 12-18
Sat-Sun 12-16

The Ball Pool Blitz is a series of abstract acrylic and oil paintings which includes a black and white ball pool installation. It is a fictional cruise of emotions, where expectations and reality do not always meet. Sometimes arise an emotional chaos where a tidal wave takes over and carries forward. Freedom and joy turns to nausea. That is why you can also find a vomit bucket in the ball pool.

The ball pool cruise is a metaphor for the cross waves of emotions and the unpredictability of life,for things that we cannot control in this time.The real life ball pool is also very complex: on the one hand a playful and on the other a grim environmental crime.

***

The Ball Pool Blitz on sarja abstrakteja akryyli- ja öljyvärimaalauksia, johon kuuluu myös mustavalkoinen pallomeri-installaatio. Se on kuvitteellinen tunteiden risteily, jossa odotukset ja todellisuus eivät aina kohtaa. Välillä syntyy tunnekaaos, jossa hyökyaalto ottaa valtaansa ja kuljettaa eteenpäin, vapaus ja riemu muuttuu pahoinvoinniksi. Siitä muistuttaa pallomeren ikioma oksennusämpäri.

Pallomeriristeily on metafora tunteiden ristiaallokoille ja elämän arvaamattomuudelle, asioille joita emme voi tässä ajassa hallita. Tosielämän pallomeri on myös hyvin monimerkityksellinen: yhtäältä leikkisä ja toisaalta karmea ympäristörikos.

Free entrance / ilmainen sisäänpääsy